A német kormány támogatja Donald Tusk újraválasztását

Angela Merkel német kancellár csütörtökön, a német szövetségi törvényhozás alsóházában (Bundestag) világossá tette: támogatja, hogy továbbra is Donald Tusk legyen az Európai Tanács elnöke. A kancellár a délután kezdődő brüsszeli uniós csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében kiemelte, hogy a lengyel liberális konzervatív politikus megerősítése az uniós állam-, illetve kormányfőket összefogó testület élén “a stabilitás jele az egész Európai Unió számára”.

A kancellár az EU jövőjével kapcsolatban ismét állást foglalt a többsebességes integráció elképzelése mellett, mint mondta, túlságosan súlyosak a közösség előtt álló kihívások ahhoz, hogy tagjai mindig csak “a legkisebb közös többszörös” megtalálásán munkálkodjanak. Ezért fenn kell tartani a lehetőséget, hogy tagállamok önkéntes alapon, és nem a többiek kizárásával, hanem nyitott együttműködéssel elmélyítsék az integrációt valamely területen. Erre példa az uniós ügyészség intézményének felállítása is, amelyről a brüsszeli tanácskozáson döntenek – mondta Angela Merkel.

(Fotó: wiadomosci.wp.pl)

 • Pingback: A német kormány támogatja Donald Tusk újraválasztását | Minden Ami Német()

 • H Kohut Katalin

  Angela Merkel miskolci magyar Rákóczi téri berendezettként jelenlegi áldozóimmal Uniót hozott létre okkultista egykori vérfürdősök utcája és listája, tettei, darabolása, csonkítása, bénítása, gyalázata ismert előtte, mégis folytatta a politizálást, egykori rokonomként érthetetlenül.

 • H Kohut Katalin

  Jelen Németország Német Bertalan utcai névvel létrehozottan vasfüggöny lezárással folyamatosan hidegkék szemmel, érzés nélkül indul Jeruzsálembe, mint áldozata a civilizációnak.

  • László Bedécs

   Még egy ilyen marhaság,és visszamégy a diliházba.

   • H Kohut Katalin

    Mai naptól a börtön Vatikán, amelyik lezárta a határokat a fogadásunkra, lemészárolni minket, el van zárva mindenféle emberi érintkezéstől, eledele szárazkenyér és víz. NIncsen dorbézolás, tanulás, nyaralás, sportolás, jelmezkedés, számítógép, mobil használat a börtönnek, mint Hunnia elmebetegeknek.

 • László Bedécs

  A cinkostársak,Európa sírásói,mit meg nem tesznek egymásért.

Pin It on Pinterest

Köszönjük, hogy elolvastad a cikket!

Kérjük oszd meg Te is, hogy mindenki olvashassa...Köszönjük