Zárójel

„Adakozz Te is a Tábithának, mert szívből adni jó!” Támogassuk a Tábitha gyermekhospice házat

„Adakozz Te is a Tábithának, mert szívből adni jó!” Támogassuk a Tábitha gyermekhospice házat

 

 

tabitha-660x330

Létezik-e elviselhetetlenebb fájdalom, mint látni gyógyíthatatlan beteg gyermekünk szenvedését, majd a küzdelmek ellenére elveszíteni? Nem hiszem…A családok számára olyan megpróbáltatás ez, amit szavakba önteni is nehéz. Törökbálinton van egy fantasztikus csapat: főápolók, orvosok, nővérek, akik fáradhatatlanul dolgoznak azért, hogy ezt az időszakot minden érintett számára könnyebbé tegyék, olyannyira, amennyire csak ez lehetséges.

A Tábitha ház 2011 óta működik, és az öt év alatt 160 családon segített. Azon gyerekeknek nyújt teljes körű ellátást és támogatást, akiknek már nem sok van hátra az életből, felkészítik őket és szüleiket arra, amire valójában soha senki nem lehet elég felkészült. Segítenek abban, hogy az utolsó pár nap és óra a lehető legbarátságosabb hangulatban teljen el, szakszerű orvosi felügyeletben, minden lehetséges támogatást megadva. Amikor pedig bekövetkezik a halál, ők akkor is ott vannak és átsegítik a szülőket a legnehezebb időszakon. Nekik köszönhető, hogy az egyik anyuka a gyermekének utolsó pillanatát „meghittnek” nevezte egy interjúban.

A gyermekhospice ház tevékenységi körébe tartozik az Életvégi ellátás, ami súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekeknek és családjaiknak nyújt segítséget. A szükséges orvosi kezeléseket, fájdalomcsillapítást és az egyéb tüneteik enyhítésére irányuló támogató kezelések összességét biztosítják számukra, amely magában foglalja a hospice szellemiségét, a magas színvonalú orvosi és szakápolói szakértelmet és a terapeuták munkáját. Az itt folyó munka végső célja a lehető legjobb életminőség elérése az utolsó pillanatokig.

OLVASTAD MÁR?   Tovább zsírosodik Mészáros Lőrinc

Nagyon fontos, hogy a szülőket, gyermekük elvesztése után sem hagyják magukra! A gondozásuk alatt elhunyt gyermekek emlékének ápolására évenként emlékezés-napot szerveznek. A gyászoló szülőket gyászfeldolgozó csoporttal segíti a Tábitha.

A fenti ellátási forma mellett még 3 másik tevékenységi kört lát el a Tábitha ház. A mentesítő ellátás a súlyos, nem gyógyítható betegséggel együtt élő, és 24 órás ápolást igénylő gyermekeknek és családjaiknak segít. Így próbálják tehermentesíteni egy kis időre a beteg gyermeküket fáradhatatlanul ápoló szülőket. A tranzitellátás azoknak a családoknak segít, ahol egy hosszú kórházi kezelést követően a gyermek, tartós, speciális otthoni ápolásra szorul. A fő cél, hogy a szülők nyugodt, családias környezetben elsajátíthassák a gyermekük biztonságos ellátását. Évente legfeljebb 28 napra vehetőek igénybe a fenti ellátási formák. A 3. tevékenységi kör a nappali ellátás, amely a súlyos, nem gyógyítható betegséggel együtt élő gyermeknek és családjaiknak nyújt segítséget azzal, hogy napközben egy, a szülővel előre megbeszélt ideig ellátják és ápolják a gyermekét.

Ami miatt még abszolút szuperlatívuszokban beszélhetünk a Tábitha gyermekhospice ház munkájáról, hogy a Tábitha nem „a halál és a szenvedés háza”. Épp ellenkezőleg: a megnyugvás, és a szenvedéstől való megkönnyebbülés helye. Nem csak haldoklókkal (!), hanem mindenféle krónikus beteg gyermekkel és családjaikkal foglalkoznak!

Hihetetlen, de igaz, hogy a Tábitha ház minden ellátása ténylegesen és teljesen ingyenes. A Tábitha – nonprofit szervezetként működik – kizárólag adományokból tartja fenn magát, állami támogatást nem kap, az adók 1%-a sem ajánlható fel a számukra! A Tabitha ház működésének költsége egy hónapban 5 millió forint, ezt az összeget kell hónapról hónapra előteremteniük.

OLVASTAD MÁR?   Angliai magyarok figyelem! Új magyar konzulátus nyílhat Manchesterben

A közelmúltban új, egyszerű adományozó felületet hoztak létre – mert minden adomány számít! Az új, közvetlen rendszerben pár kattintással támogathatja a gyógyíthatatlan  beteg gyermekek ellátását! Itt küldheti el közvetlenül az adományait: http://tabitha.hu/minden-adomany-szamit/

Támogatóik köre egyre bővül, most éppen az Egyesült Királyságban élő magyarok szerveztek gyűjtést számukra, tőlük származik a címben szereplő idézet, ami a kezdeményezésük jelszava (erről szóló cikkünket itt olvashatják: http://mindenamianglia.co.uk/angliai-magyarok-adomanygyujto-akcioja-torokbalinti-tabitha-gyermekhospice-haz-szamara-kerjuk-tamogasd-oket-te/).

A november 27-ig tartó gyűjtés gyakorlatilag már mozgalommá vált, ami annak is köszönhető, hogy olyan közéleti személyiségek is a nemes ügy mellé álltak, mint Soma Mamagésa, Müller Péter Sziámi, Palotás Petra, Geréb Ágnes, Gerendás Péter, Gryllus Dorka, Kovács Patrícia, Puskás Peti, Szalóki Ági az Alma együttes, Dombóvári István.

Az adománygyűjtő oldalon folyamatosan nyomon követhető,hogy mekkora összeget sikerült eddig összegyűjteni: https://www.justgiving.com/crowdfunding/nora-pacher

A Tábitha ház bármekkora összegű felajánlásért hálás! Lehetőség van a hagyományos banki átutalást is választani, a Tábitha Nonprofit Kft. bankszámlaszáma: 11742173-20169394

Egy édesanya, akinek gyermeke a Tábitha házban lett angyal, a következőképpen fogalmazott: „ A gyerekek megválasztják azt a pillanatot,amikor el kell menniük.”

Arra kérek mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten adománnyal vagy akár e cikk megosztásával, támogassa a Tábitha ház munkáját, hogy megkönnyíthessék ezt a „pillanatot” a gyerekek számára!

Kapcsolódó website:

A Tábitha Gyermekhospice-ház honlapja
Szólj hozzá