AZ OROSZOK ELVÁGTÁK A „FORRÓ-DRÓTOT”- JÖHET A VILÁGÉGÉS?

A moszkvai katonai tárca szóvivője, Igor Konasenkov vezérőrnagy robbantott a hírrel, bekérették az amerikai katonai attasét, és átadták neki a hivatalos jegyzéket az 1963 óta működő forródrót egyik “melléke” ügyben.

„Az orosz védelmi minisztérium szombattól felfüggeszti a Pentagonnal fenntartott “forró drót” működtetését, amelyet a szíriai légtérben bekövetkező incidensek kiküszöbölését és a légi bevetések biztonságának szavatolását célzó kétoldalú memorandum értelmében létesítettek”

szól a tömör MTI – hír.

Az orosz külügyminisztérium péntek reggel jelentette be, hogy Moszkva a Szíria elleni amerikai rakétatámadás miatt felfüggeszti az arab ország légtérben zajló incidensek elkerülését, és a légi bevetések biztonságát szolgáló kétoldalú memorandum hatályát, melyet 2015-ben kötöttek.

 

Forródrót történelem:

“1963. augusztus 30-án kezdte meg működését a Kreml és a Fehér Ház között a “forródrót”, az állandó, közvetlen kapcsolat a Szovjetunió és az USA vezetése között. A Moszkvát Washingtonnal összekötő `forródrót` létrehozásáról 1963. június 20-án írták alá a szovjet-amerikai megállapodást. Az amerikaiak által forródrótként, a szovjetek által vörös telefonként ismert szerkezet rendszeresítése előtt Kennedy és Hruscsov még közvetítő ügynökökön keresztül tárgyalt a kubai rakétaválság során. A forródrót végén található kezdetleges teleírógépet csak a hetvenes évektől váltotta fel közvetlen telefonvonal.”

(forrás mult-kor.hu)

Putyin veszélyes vizekre evez, és hátborzongató, hogy Magyarország az Ő birodalmát tekinti követendő példának.

 • Pingback: AZ OROSZOK ELVÁGTÁK A „FORRÓ-DRÓTOT”- JÖHET A VILÁGÉGÉS? | Minden Ami Német()

 • Jenő Farkas

  Az orosz pofán vág, amíg felépülsz megiszik egy vodkát.
  Az amerikai zsidó politika befecskendezi a romlást a bőröd alá, finoman, észrevétlenül. Nincs visszatérés !
  Immár most válasszatok ! ( Óóóóóó, bár ne lenne igazam ! )

  • Miklós Erdős

   Szerintem öreg neked mindegy, ki lesz a góré a világon, akkora antiszemita faszfej vagy. Inkább két amcsi a tanyámon, mint egy orosz az anyámon Neked van anyád vagy úgy találtak?

   • Korrekt54!

    Bingó!!

 • László Bedécs

  A jeni tahók,csak nem nyugszanak,amíg egy új világégést nem csinálnak.Azért akarják mindenáron a medvét a sarokba szorítani Európában is.Pedig a sarokba szorított medve kiszámíthatatlan ám!!!

 • Gábor Török

  A medve sarokba szorítja saját magát, mert a medve nem ismeri fel a sarkot? Amennyiben valaki feszegeti a tűréshatárokat, az biztos nem Amerika, hanem Putyin Oroszországa, aki medvekörmeit, érdekszférája határait egyre messzebb terjeszti ki a világunkba, kockáztatva egy világégést is.Tudom azt is, hogy Szovjetunió mintájára teszi mindezt, azt utánozza Putyin, és teheti addig, amíg hagyják az ellenérdekelt felek. Obama hagyta, és meglepetésemre Trump nem hagyja annyiban a dolgot. Persze amennyiben valaki visszaadja a jelképes, vagy valós pofont, akkor az ellenérdekelt tábor felhorkanva üvölt agresszióról, és mélyen elítéli azt, aki visszamert ütni. Orosz-Putyin a világ destabilizációban érdekelt, ahol a zavarosban nyugodtan halászhat, sütögetheti nagyhatalmi törekvéseinek eredményeként pecsenyéjét. De az a “gonosz” Amerika sajnos, nem hagyja a szegény orosz-Putyin medvét nyugodtan kedvére zabálni, háborút “jásztani” a világunkban, pedig a medve étvágya nagy, és ezért a “fene egye meg” Amerikát (!)