Bakondi: Magyarország nem enged migrációs politikájából

Magyarország nem enged migrációs politikájából, mivel meggyőződése, hogy jogilag helyesen jár el, továbbá határvédelmi rendszerével nem csak a magyar, de valamennyi európai polgár biztonságát szolgálja – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton Budapesten.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Bakondi György a sajtótájékoztatón bejelentette: Magyarország megfellebbezi az Emberi Jogok Európai Bíróságának közelmúltban hozott, nem jogerős döntését, amely szerint 2015-ben a déli határszakasz tranzitzónájában jogszerűtlenül tartottak fogva, majd utasítottak ki két bangladesi menedékkérőt.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint Magyarország ebben az esetben is teljes mértékben törvényesen bírálta el a menedékkérelmeket, a Szerbiába történő kiutasításról pedig úgy született döntés, hogy a hatóságok meggyőződtek arról, biztonságos harmadik országról van szó. Kiemelte, a két bangladesi panaszost az a Magyar Helsinki Bizottság képviselte, amely “minden megnyilvánulásában a migránsokat támogató szervezetként szerepel”, és minden fórumon részt vesz a magyar migrációs politika elleni támadásokban.

Bakondi György ilyen támadásnak minősítette, hogy a “kommunisták és a zöldek” idén március 13-án európai bizottsági kezdeményezést tettek a magyar jogi határzár vizsgálatára, továbbá a görög és a bolgár uniós biztosok a magyar uniós támogatások megvonásával fenyegették Magyarországot, amennyiben nem változtat migrációs politikáján. A kormányfő belbiztonsági főtanácsadója elmondta továbbá, hogy még mindig keresik azt a 18 éves marokkói és 22 éves algériai férfit, akik március 16-án délután szöktek meg a kiskunhalasi őrzött szállásról, egy feltehetően összehangolt, csoportos kitörési kísérlet részvevőiként.

Bakondi György közölte azt is, hogy a déli határszakaszon az idén 7204-en próbálták meg tiltott módon átlépni a határt, közülük 4472 embert feltartóztattak, 2740-et pedig visszafordítottak.
Szólt arról, hogy a magyar hatóságokhoz az idén eddig 1134 menekültügyi kérelmet nyújtottak be a múlt évi mintegy 30 ezer után. A hatóságok 2017-ben 54 kérelmezőnek adták meg a nemzetközi védelmet, míg 13 ember menekült-, 36 oltalmazotti, 5 pedig befogadott státuszt kapott. Embercsempészet gyanúja miatt az idén 35 emberrel szemben indult eljárás, a tavalyi több mint 250 hasonló eset után – tette hozzá.

Bakondi György kérdésekre válaszolva elmondta, a javuló időjárás, valamint az Európai Unió és Törökország között éleződő konfliktus miatt az illegális bevándorlók számának növekedésére számítanak a következő időszakban.

 • Pingback: Bakondi: Magyarország nem enged migrációs politikájából | Minden Ami Német()

 • János Dunai

  HADSEREGFEJLESZTEST LAKOSSAG FELFEGYVERZESEVEL ES VASAROLNI CSUCSTECHNIKAS RAKÉTAÜTEGET ES LEKOPPINTVA RAFEJLESZTVE GYARTANI.ELŐRE GONDOLKOZNI.KÉZIFEGYVERT LÖSZERREL -AMD,ES EGESZ KISKALIBERŰ PISZTOLYOK ,KÉZI RAKÉTAPÁNCELTÖRŐK SZARNI KIFELÉ.KAMAT NYET

 • Károly Sztehlo

  Segg! A Helsinki Bizottság az EMBEREKET védi! Ést TE, TI vagytok a kommunisták! Elvtársai Kövér orbánnak!

  • László Bedécs

   Megvesztél??Mit véd a helsinki bigottság???Szóval adjuk oda az országot a muszlim vándorsáskáknak.Nehogy a zsidók megnehezteljenek.De rááll a szád a kommunistázásra.Neked halvány lila fingod sincs mit írogatsz.A hazaárulásnak egy jutalma van a kötél.

Pin It on Pinterest

Köszönjük, hogy elolvastad a cikket!

Kérjük oszd meg Te is, hogy mindenki olvashassa...Köszönjük