Zárójel

Botka megtiltotta, hogy együttműködjenek Lázárékkal a szocialisták

Visszavonják aláírásukat az MSZP képviselői arról a törvényjavaslatról, amely az állami tulajdonban lévő hatvani Grassalkovich-kastélyt ingyenesen átadná az Országos Magyar Vadászkamarának. – írja a 24.hu.

A több milliárd forintot érő kastély kamarai tulajdonba adásáról szóló előterjesztést két miniszter, Lázár János és Semjén Zsolt mellett az MSZP országgyűlési képviselői, Hiller István, Bárándy Gergely, Hiszékeny Dezső és Józsa István írták alá. Az MSZP azonban pénteken rövid közleményben jelentette be: még a látszatát is el akarja kerülni annak, hogy az állami vagyon magánosítása ügyében együttműködik a Fidesszel, ezért a vadászkamarának szánt ingatlan tulajdonba adásának támogatását visszavonja.

A 24.hu információi szerint a döntés mögött az áll, hogy Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje megtiltotta a szocialistáknak a Lázárékkal való kooperációt. Tény, hogy Molnár Gyula, az MSZP elnöke csütörtökön még azt mondta: nem vadászatügyben, hanem egy közgyűjtemény, egy múzeum ügyében van korrekt együttműködés a Fidesszel. A kétharmados parlamenti támogatást igénylő javaslat indoklása szerint a vadászkamara venné át a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum fenntartását.

Bárándy Gergely kérdésünkre elmondta, hogy a döntést követően, “akár egyetért vele, akár nem”, visszavonta a javaslat támogatását. Bárándy szavaiból mindenesetre kiderült, hogy ő továbbra is teljes mértékben kiáll az ötlet mellett, és most új módot keresnek a megvalósításához. A képviselő szerint valószínűleg a kamara vagyonkezelésébe adják majd a kastélyt.

Bárándy elmondta azt is, hogy a Demokratikus Koalíció hangulatkeltése vezetett az ügyben bekövetkezett fordulathoz. Gyurcsány Ferenc pártja csütörtökön azzal vádolta meg a szocialistákat, hogy együttműködésükkel a Fidesz vadászni járó milliárdos elitjét segítik egy „ingyenkastélyhoz”. Az MSZP-s képviselő reményét fejezte ki, hogy az újabb javaslat mögé felzárkóznak majd a pártok, és “a DK egyedül puffoghat magában”.

OLVASTAD MÁR?   Angliai magyarok figyelem! Új magyar konzulátus nyílhat Manchesterben

(Forrás és fotó: 24.hu)
6 hozzászólás

  • Jól kinézünk, ha már a DK és az MSZP nem ért egyet, – mi a franc szükség van erre?

  • “állami tulajdonban lévő hatvani Grassalkovich-kastélyt ingyenesen átadná az Országos Magyar Vadászkamarának. – ”
    Lásd: az egykori székházügy. Ingyen megkapták az államtól és aztán pénzért eladták. Miért megy bele az MSZP ilyesmibe.
    Most már tényleg nem tudom, kire szavazzak legközelebb!!

  • Ez akkor is már büdös, ha nem szúrja ki az ellenzék akkor simán belemennek. Én nem bízom az új vezetésben, a régi korrupt branccsal játszik együtt, a Botka a kemény kezű jelölt semmi eséllyel, nem lesz ennek jó vége, várom a Messiást, és ha eljön rá fogok szavazni! Ti meg csak olyan “Fidesz” módra savazzátok egymást!

  • A fidesz a finisben minden lehetőséget megragad,hogy kisajátítsa a még állami kézben lévő vagyonokat, különböző fondorlatokat vet be. Minden ellenzéki pártnak jobban át kell gondolni, megéri-e a fidesz csapdába besétálni.

  • botka se mukodo orszagot hanem elvonast ajandékozast akarna buggyant módon azt is.a nyakara hajt az összes pesti jampec aki valaha fosztogathatta a népet a 27 év rajuk esö éveiben.kömuvesteleniteni kell a partot mind megnevezve hogy ki az es ha marad szüz es nem közejuk tolakodo akkor azt valasztani vezetönek.addig csak bukta a népnak meg bandahaboruk hatulrol mellbe.össznépi priogramot ahol az oktatas minösege fugg a dolgozók-fizikai szellemi-allapotatol es igy a tb is amit vissza kell jarulékfizetössé állitani.kezdesnek csak annyit hogy szja nyet.osztalékadó 500%-os emelkedes!!.legkisebb ber es legnagyobb ALAPÓRABERBEN MAX.4-SZERES LEHET ES 30 ÓRAS MUNKAHET.A TULORA 6000 FT ORANKÉNT.IGY NEM LESZ HANEM EMBEREKET VESZNEK FEL.A DOKIKNAL MEG TULORA LESZ ES POTOLJAK A HIANYZO MEGALLITOTT LÉTSZAMOT.LAKOSSAGI HITELRE KAMATOT NEM JAVASOLNÉK.TB JARULÉK 100%.6 MILIARD EURÓT A BESZEDETT EVI KB 55 -BÖL FELE FELÉBEN IPARI NAGYBERUHAZASOKRA ILL 1 MILLIO PORTARA FELHEKTAROSRA ZÖLDSEGTERMESZTÖS FÉLLABON ALLASRA AMINEK GHELYE A PORTA.SEHOVA SE KELL MENNI.A KAMATMENTES PORTAHITEL EBBÖL TÖRLESZTESILEG MINIMUM KIJÖN.MEG ILYENEK.CSAK MÁR UNOM.A PARTOK MIND BÜNÖZÖKKEL DOLGOZIK ALAPBÓL.EZERT A MEGOLDAS A KOZVETLEN ALANYI JOGU SZAVAZATUNK VISSZAVETELE A GEBINES HITBIZOMANYOS PARLAMENTTÖL ES KÖZVETLEN ELSÖ EMBERVALASZTAST ELÖVALASZTASOKKAL ES EZT A PACAKOT MI A NÉP FOLYAMATOSAN NÉPSZAVIVAL ELLENÖRIZZÜK MASODPERCALAPU RENDSZERBEN.MIERT?NMERT TECHNIKAILAG A NÉP MEGVEHETETLEN MERT TUL SOKAN VANNAK!!MÉG AZ OKTATASBAN 8 OSZTALYT ES 3 IPARI S TEHÁT 3 EVES SZAKMUNKASKÉPZEST.CSOMO EMBER FELSZABADITHATO A KÖZLEKEDESI VALLALATOK JEGYELADASI ELLENÖRZESI RENDSZEREBŐL HA ADOKÉNT SZEDJUK BE A KÖZÖS MUKODTETESRE A CEGEKTÖL FEJPÉNZ FORMÁBAN A RAVALOT.IGY JEGYRENDSZER MEGSZUNIK VISZONYLAG ISKOLAZOTT EMBEREK BEVETHETÖK A 3 MILLLIARD EVI NAGYBERUHAZASOK-IPARI!!-TERÜLETÉN ES AZ PORTAEPITESEK AZ ALFOLDÖN KLIMAALLO ONTOZOTT TERÜLETEN PEDIG 3 MUSZAKBAN MUKODTETIK A BESZÁLLITÓ AGAZATOKAT.EZEK NÉLKÜL HOZZA SE KEZDJEN SENKI MERT AKKOR HAZAARÚLO VAGY MAFFIOZO.ESETLEG MINDKETTÖ.