Brexit: elfogadhatatlan, hogy a külföldi EU-állampolgároknak bizonytalanságban kell élniük

A Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogainak garantálására szólította fel vasárnap a londoni parlament illetékes bizottsága a brit kormányt. A brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat törvényhozási felügyeletére alakult alsóházi bizottság vasárnap közzétett 56 oldalas tanulmányában hangsúlyozta: az EU-társállamokból Nagy-Britanniába települt milliók nem szeretnék, ha a brit kormány alku tárgyává tenné további sorsukat.

A brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat törvényhozási felügyeletére alakult alsóházi bizottság vasárnap közzétett 56 oldalas tanulmányában hangsúlyozta: az EU-társállamokból Nagy-Britanniába települt milliók nem szeretnék, ha a brit kormány alku tárgyává tenné további sorsukat. A bizottság szerint elfogadhatatlan, hogy a külföldi EU-állampolgároknak bizonytalanságban kell élniük, a testület ezért javasolja, hogy a kormány haladéktalanul és egyoldalúan vállaljon garanciát jogosultságaik megvédésére.

Theresa May brit miniszterelnök hivatalos álláspontja az, hogy a külföldi EU-állampolgárok jogainak garantálásáról a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folytatandó tárgyalásokon kell majd megállapodni, viszonossági alapon, vagyis azzal a feltétellel, hogy az EU-ban maradó tagországok is garantálják az ott élő brit állampolgárok jogosultságainak további érvényesülését. A brit kormányra ugyanakkor egyre nagyobb nyomás nehezedik annak érdekében, hogy ezt a kérdést vegye le a kilépési tárgyalássorozat napirendjéről, és hozzon egyoldalú döntést a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok jogainak garantálására.

A minap a parlament felső kamarája, a Lordok Háza jelentős, 358:256 arányban megszavazott határozatban szólította fel erre a kormányt. A felsőház e döntésével ahhoz a kormányzati határozattervezethez fűzött módosítást, amelynek parlamenti elfogadása szükséges a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásához. Az 50. cikkely szabályozza – és aktiválásának március végéig tervezett bejelentése hivatalosan el is indítja – Nagy-Britannia kilépési folyamatát az Európai Unióból. A Lordok Házában elfogadott módosítást az alsóház a tervezet tárgyalásának következő szakaszában érvénytelenítheti.

Az alsóház Brexit-bizottságának vasárnap közzétett jelentése azonban megerősíti a felső kamara véleményét arról, hogy a külföldi EU-állampolgárok jogait a kilépési tárgyalásoktól függetlenül már most garantálni kell. A bizottság hangsúlyozza, hogy a tanulmány elkészítéséhez végzett meghallgatásokon még az EU-társországokban élő brit állampolgárok képviselői is szorgalmazták a brit kormány egyoldalú garanciavállalását a Nagy-Britanniában élő külföldi uniós polgárok jogosultságainak fenntartására. A bizottsági jelentés szerint a más EU-országokban élő britek azzal érveltek, hogy egy ilyen brit kormányzati gesztus esetén az őket befogadó országok is nagy valószínűséggel hasonló döntést hoznának.

Az alsóházi bizottság jelentéséhez fűzött becslés szerint jelenleg 3,2 millió külföldi EU-állampolgár él Nagy-Britanniában. Közülük messze a legnagyobb lélekszámú csoport a lengyeleké, 916 ezer fővel.A bizottság a Nagy-Britanniában élő magyarok létszámát 82 ezerre taksálja.

(Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

 • Pingback: Brexit: elfogadhatatlan, hogy a külföldi EU-állampolgároknak bizonytalanságban kell élniük | Minden Ami Német()

 • H Kohut Katalin

  Mivel jelen Németországgal, melyet trianoni Kohut Isten sátán népe lezárt határokkal minket fogadva átadott a miskolci mészárosoknak, Kránitz Laura és Stábel Rezső, ping-pong asztalos helyszínek és Kohut Isten egykori nagyapám jelentik az egykori Trianont, amikor darabokra hullott a biblia biblia olvastatása közben egykori Piri néni nagynénémnek Kohut néven célponttá téve őt népe és a kakastaréjos fertelmei helyett a Kohutoknak, melyek magukat kukurikúnak és kakasnak nevezték el. A trianoni határlezárók nem érdemelnek kegyelmet, mert tudták, hogy kiket adnak át csonkításra és gyalázatra Borsod megyének lezárt határok mellett.

  Londonban a magyarok miskolci Rákóczi tere az irányadó, amik jelenleg is operetteket hajtanak végre ott a népekkel, mindegy nekik, honnan valóak. Felszólítottam egykori Angliát, elmeséltem, mit műveltek az angol nemesek és a rózsakeresztes rend velünk, elfogadták, hogy csillagmedve Brigitta lányomra vigyázzanak, mert nem engedték tanulni, sem étkezni, sem a szeretetet neki, sem a tiszteletet, mint egyikünknek sem, csak pincérnőnek engedték dolgozni.

  Az Uniós kilépéssel a csillagrendem egyetért, így kell lennie, mivel a jelen Németországot a miskolci Bertalan utcai okkultista vérfürdősök utcája jelenti, kannibalisták és mészárosok. Németország szentek áldozásából létrehozva megy jelenlegi Jeruzsálem helyére együtt a lengyelekkel, mint Kohut Isten népével.

  A lisszaboni állandó vérfürdős helyszínnel kötött szerződést nem értjük, sem azt, hová tűntek Angliából az értelmiségek, a diplomaták, az orvosok, miért kell daraboló és nemi csapás keleti népeket foglalkoztatni. Ezennel felbontjuk az összes nagyhatalmi szerződését a világnak, létrejön majd helyette követségeikkel, melyek tökéletes törvényekkel rendelkeznek népem által a jövő föld-anyás szövetsége, ami olyan lesz, mint egykor volt, amikor én voltam a tökéletes Istennő, voltak méhekkel rendelkező lányok, férfiak, akik vigyáztak rájuk, akiket lemészároltak az emberiességi törvényük miatt. Nem ismertük a bűnt, a csúnyát, a rosszat, a torzat, a betegséget. Ehhez biztatunk mindenkit, hogy segítsenek nekünk a jövő világegyetemének felépítéséhez.

  • Gáspár Humbold

   Csatlakozám, ezen nemes lélek előttemül kinyilatkoztatásához! Édes egy galambom, egyet áruljál el tudatlan, sötét fejemnek: a “méhekkel rendelkező lányok” azok vónák a korunk világának méhész leányai?

   • H Kohut Katalin

    A múlt és a jövő leányai emberiségi törvényekkel testükben.

Pin It on Pinterest

Köszönjük, hogy elolvastad a cikket!

Kérjük oszd meg Te is, hogy mindenki olvashassa...Köszönjük