Zárójel

DK: a kormány azonnal fizesse meg azt, amivel a nyugdíjasoknak tartozik

Az Orbán kormánynak immár papírja is van arról, hogy szemérmetlenül becsapta a nyugdíjasokat. Erre az évre a kormány mindössze 1,6 % nyugdíjemelést adott szégyenletes színjáték után a nyugdíjasoknak, miközben az infláció már februárban megközelítette a 3 százalékot. Ez azt jelenti, hogy a kormány a nyugdíjasoknak járó emelés közel felét elcsalta, több ezer forinttal károsítva meg minden nyugdíjast havonta. A kormány hazugságaival szemben nem lett olcsóbb a baromfihús és a tojás sem, a tej és kenyér pedig kimondottan drágult, sok más alapvető árucikkel együtt.

Mérhetetlenül tisztességtelen, hogy amikor számoltan milliárdokból építenek palotát Orbán Viktornak a Budai Várban és hatalmas összeget költenek ostoba kormánypropagandára, akkor sok százezer nyugdíjas nyomorban él. Követeljük, hogy a kormány azonnal korrigálja a nyugdíjemelést, és kamatosan fizesse meg azt, amivel a nyugdíjasoknak tartozik!

A Demokratikus Koalíció célja az, hogy egy ledolgozott élet tisztességes nyugdíjat kapjon mindenki. Ezért a Sokak Magyarországa program szerint a kormányváltás után felülvizsgáljuk a nyugdíjemelés rendszerét és garantáljuk a nyugdíjak értékállóságát. Bevezetjük a Nyugdíj Extrát (nyugdíjprémium), hogy a nyugdíjasok is részesedjenek a gazdasági gyarapodásból.

Niedermüller Péter
EP képviselő, a DK alelnöke

Fotó: ATV

OLVASTAD MÁR?   Megalázóan kevés Bangó Margit nyugdíja: nem tud kijönni belőle2 hozzászólás