Zárójel

DK: a titkos információgyűjtés újraszabályozása a rendszerváltozás elárulása

A Demokratikus Koalíció (DK) álláspontja szerint a rendszerváltozás, a szabadság és a szolidaritás elárulása az a törvényjavaslat, amelynek alapján bűncselekmény gyanúja nélkül is bárkit meg lehetne figyelni.

A párt alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: “Orbán Viktornak rendesen tele van a nadrágja, ha tízmillió magyart akar éjjel-nappal megfigyeltetni”. Az embereket csak ideig óráig lehet megfélemlíteni, de legkésőbb 2018-ban “vissza fogjuk venni az országunkat a Fidesztől”, akkor pedig azokat az állami vezetőket is felelősségre kell vonni, akik aktákat akarnak vezetni a magyaroktól – tette hozzá figyelmeztetésképpen Vadai Ágnes.

Rákosi Mátyás, Kádár János, Orbán Viktor, így teljes azoknak a névsora, akik hatalmuk megtartásának érdekében a saját népüket megfigyeltették és megfigyeltetik – folytatta a politikus, megjegyezve: “itt van az új III/III-asok kora”. A független képviselő egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a Terrorelhárítási Központ már most is bírói engedély nélkül végezhet megfigyelést, annak ellenére, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, ez ellentétes az emberi jogok európai egyezményével.

(Fotó: MTI / Zoltán Gergely)

OLVASTAD MÁR?   Moldova György: Meztelen az egész birodalom1 hozzászólás