Zárójel

EGY ÉVES CSÚSZÁSBAN A VIZES VB ELŐKÉSZÜLETEI

Micsoda blama lett volna, ha a népfenség nem olyan bölcs, és hozzájárul Orbán olimpia-őrületéhez, lehet, hogy a 2024-es mérkőzéseket 2026-ban kezdtük volna felébe-harmadába megrendezni. Erre abból lehet következtetni, hogy az annál lényegesen kisebb vizes világbajnokság előkészületei is egy éves lemaradásban vannak.

A kamu látványterv

Ráadásul szinte naponta nőnek a bekerülés költségei – tudatja a Magyar Nemzet, és még az így elherdált milliárdokból sem jut elég a kivitelezésre, mert túl vastag a föl, ami illetéktelenek zsebébe vándorol. Mi más magyarázhatná a példa nélküli esetet?

A költségek immár elérik a százmilliárd adóforintot, – nem tévedés, 100.000.000.000.-, azaz százezer millió – amit mind mi adtunk biankó csekken a magyar kormánynak, hogy játszhasson „vizesvébéset”, ha alkalmasak vagyunk rá a mai állapotunkban, ha nem. Mindezt csak azért, mert Orbán gyerekkorában inkább a labdával foglalatoskodott, mint a tanulással.

A költségugrásra persze senki nem ad magyarázatot, hallgat róla a főváros fideszes ura – Tarlós – éppúgy, mint az Orbán-slepp, hiszen még nem találták ki, hogy köthető Soros ehhez a skandalumhoz. Persze pont az ilyen esetekre találták ki a nép egyszerű gyermekének a gyűlölni-valók hadát, addig sem gondolkodik máson, például, hogy ki, mennyit nyúl le és honnan.

A Magyar Nemzet információi szerint még mindig a tenderek kiírásával és azok érvénytelenítésével vannak elfoglalva az illetékesek, úgy, hogy közben már csak nyolcvanhat nap van hátra a kezdésig.

Állítólag a Duna Arénával nem lesznek csúszások – legfeljebb a környéke marad színvonaltalan, de a balatonfűzfői uszoda felújítására kiírt tendert a napokban érvénytelenítették. Lehetetlennek tűnik, hogy a július 14-i kezdésre bármi is legyen a felújításából. A teljes káoszt az is jellemzi, hogy a vízilabdameccseknek otthont adó Hajós Alfréd uszoda mobil lelátójának építője a mai napig kérdéses.

OLVASTAD MÁR?   Fónagy János: visszaalakítás miatt a Duna Aréna egy évig nem használható

Az építkezések csúszásai és a tervezett összeg többszörösének felhasználása mellett az is fejfájást okozhat a szervezőknek, a kormánynak, (na és az adófizetőknek is) hogy a jegyeladások is rosszul mennek.

Ez a tipikus magyar „sikertörténet”, így lehet egy jó lehetőséget, egy aranytömböt darabokra törni, hogy minden csókos vihessen haza belőle egy komolyabb darabka nemesfémet, ami meg ott marad, kenjük be fekáliával, akkor majd senki nem megy a közelébe és nem derül ki, hogy a bélsár alatt mi is van, illetve nincs. Esetünkben – úgy magyarosan – egy sikeresnek indult vizes vb.

Európa egyre messzebb kerül, de tévedés ne essék, nem ők távolodnak, a regnáló kormány rugdosta vissza úgy 50 évvel az országát.
1 hozzászólás

  • Majd a békemenet megoldja!-Vagy egy körmenet a hungaroring körűl !?