Zárójel

Hagyományőrzés klottgatyában?

Rétvári Bence a nyári szünetben sem szüneteltetné gyermekeink hazafias népnevelését. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt erről az M1 hétfő reggeli műsorában.

A politikus tervei szerint pezsgő élet várható a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban, melyekre három év alatt 26 milliárd adóforintot szánnak elkölteni. Az államtitkár elmondta: az Erzsébet-táborok célja,  hogy olyan gyerekek is eljussanak a Balatonhoz, akiknek erre nem lenne lehetőségük.

Annak érdekében, hogy az önfeledt nyári szünet se teljen hiába, Rétvári aláhúzta, hogy a jövőben a gyerekek nevelésére – többek között a sportolás fontosságát, a hazafias nevelést, a hagyományőrzést előtérbe helyezve -szándékukban áll még nagyobb hangsúlyt fektetni. Céljuk, hogy a nyári táborokkal az év közbeni tanórákat is kiegészítsék, például idegen nyelvi, közlekedéssel kapcsolatos, természettudományi ismeretekkel is gazdagodjanak a táborokban a gyerekek.

Arról még nem született kormánydöntés, milyen színű klottgatyát kell majd viselni a gyerkőcöknek, hiszen a feketét egyszer már 1919-ben lejáratták, alighanem a narancs, vagy a trikolor győz, természetesen ezek gyártási és forgalmazási jogát egy jól körülbástyázott tenderen lehet majd elnyerni.
3 hozzászólás