Két hete még bírálta Orbán, most megszavazta

Orbán Viktor két hete még bírálta a schengeni határellenőrzés szigorítását, kedden viszont Magyarország is megszavazta azt az Európai Unió Tanácsában. A terrorfenyegetés miatt hozott új jogszabály értelmében a szigorított ellenőrzést célzott ellenőrzés válthatja, ha megnő a várakozási idő a határokon. A brüsszeli ülésen Magyarországot képviselő államtitkár szerint a kormány később is felhívja majd a figyelmet arra, hogy miközben az illegális migránsokat folyamatosan beengedik az EU-ba, az útlevéllel rendelkező, törvénytisztelő uniós állampolgárok esetében teljes ellenőrzést követelnek. – írja a hirtv.hu.

„Nem az a kérdés, hogy csak egy szempontból vizsgáljuk, azt nézzük meg, hogyan tud hozzájárulni mindazon célokhoz, amelyeknek az érvényesülése egyidejűleg kell megtörténjen. Egyrészt legyen egy világos ellenőrzési mechanizmus, lássuk és tudjuk, hogy mi zajlik az unió külső határain, de olyan terheket ne rójon az európai uniós állampolgároknak a vállára, amelyek aránytalanok és nem indokoltak. Ennek a kettős célnak az egyidejű érvényesülését kell valahogy elérnünk”

– mondta Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Forrás: hirtv.hu

Kép:  MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 • Pingback: Két hete még bírálta Orbán, most megszavazta | Minden Ami Német()

 • Flórián György

  Megint segget csinált a szájából a dagadt…

  Ahogy már annyiszor

  • H Kohut Katalin

   Be kell fejezni a trágár beszédjét a főnixes Csepregi Éva miskolci Rákóczi terének, amivel eljárták a világot, mert a szopós egykori kurvájuk azt tette, amire létrehozták, ezentúl börtön jár a trágárságért.

 • Veronika Laska

  Jaj, mán hát azokat az EU-l kapott Euró milliárdokat le kell ám hívni 2018.-ig. De még el is kell tudni költeni és még el is kell tudni rejteni, hogy Orbán Viktor igazán jól, teljesítsen saját magának