Zárójel

KÓRHÁZI ÉLETKÉP: „ORBÁNNÁL TESSÉK REKLAMÁLNI, HA NEM TETSZIK VALAMI”

Az orbáni illiberális szuper-politika hatására – ugyan ezt ők kategorikusan kizárják – rengeteg orvos, ápoló hagyta, és hagyja el Magyarországot. Ezzel a ténnyel a kormánypropagandán kívül senki sem vitatkozik.

Feltételezem, hogy Orbán, vagy Lázár és a többi felső-vezető – de még a középek sem – gyakori vendégek a közegészségügy osztályain, hiszen, ahogy gyerekeiket sem itthon taníttatják, úgy betegségeiket sem itt gyógyíttatják, így a hazai egészségügy  marad nekünk, átlag-magyaroknak. És mi ezt is tűrjük, és halunk, – ha kell – ahogy az írva vagyon.

Az Atv egyik követője állítja a médiának írt levelében, hogy napokig nem látták el fulladásos tüneteit a karcagi kórházban, és amikor ezt szóvá tette, az ápolók a létszámhiányra hivatkozva Orbán Viktorhoz irányították.

„Szombaton rosszul lettem, ezért a sürgősségi autó bevitt a karcagi kórházba, ahol a véreredmény után ultrahangos vizsgálatot javasoltak”

Fazekas Péterné három napot töltött a karcagi Kátai Gábor Kórházban, ahol – bár vízhajtót kapott – legnagyobb csodálatára, semmilyen vizsgálatot nem végeztek el nála, pedig egyre rosszabbul érezte magát.

Amikor már alig kapott levegőt, az idős hölgy segítséget kért az ápolóktól, akik – a nő beszámolója szerint – azt mondták neki, hogy:

„Ketten vagyunk. Menjen Orbánhoz, hogy ne engedje külföldre az orvosokat”.

Az idős hölgy három nap után saját felelősségére hagyta el a kórházat, mivel úgy látta, hogy vizsgálatok hiányában nincs értelme tovább az intézményben maradnia, otthon legalább nyugodtan pihenhet

OLVASTAD MÁR?   Tovább zsírosodik Mészáros Lőrinc

A hírcsatorna megkereste a kórházat is – hiszen hallgattassék meg a másik fél is – ahonnan a főigazgató, Nagyné László Erzsébet megbízásából azt a válasz helyett az alábbi jogi balbla érkezett, arról, hogy csatoni kellene a panaszos engedélyét is melyben feloldja őket titoktartás közletettsége alól:

„panaszos teljes bizonyító erejű magánokiratba, vagy közokiratba foglalt, az egészségügyi és a személyes adatok védelme és az orvosi titoktartás alól felmentő nyilatkozatát, miszerint a Kátai Gábor Kórház a tárgybani ügyben tájékoztatást nyújthat az ATV részére”.

De ez még semmi, hiszen ezzel egyidejűleg a

„panaszos zárja ki a nyilatkozatában a Kátai Gábor Kórház felelősségét az adatvédelmi törvényben foglalt előírások megszegése alól”.

És ha ez így mind megvan, és a panaszos személyi okmányai másolata, valamint az okiratok eredeti példányai a kórház birtokában vannak, akkor az intézmény hajlandó információt adni az esetről.

Ebből a reakcióból nyilvánvaló, hogy a beteg állításai nem állnak távol az igazságtól. Hasonlót mindannyian megtapasztalhatunk, ha ne adj Isten, szükségünk van kórházi ellátásra, vagy csak az ügyeletet hívjuk ki.

Hajrá Magyarország!

Hajrá Magyarok!
Szólj hozzá