Lázár azt is megszabná, hogy milyen sört igyunk — a Heinekent már börtönnel fenyegetik

Nem sokkal azután, hogy Semjén Zsolt az Igazi Csíki Sör állami támogatásáról beszélt, Lázár János is rúgott még egyet a csíki sörháború kapcsán a Heinekenbe. – írja az index.hu.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hódmezővásárhelyi lakossági fórumán ugyanis a helyi hírportál szerint azt ígérte,

a Heineken nehéz hetek elé fog nézni, mert ő a végletekig elszánt a Csíki Sör és egyáltalán magyar sör védelmében.

Az MTI tudósításából pedig az is kiderült, hogy Lázár szerint az Igazi Csíki Sör és a Heineken közötti csatározások miatt a kormány megvizsgálná a sörgyárak működésének szabályozását, a nagy cégek és a kisebb magyar szereplők, valamint a vendéglátó-ipari vállalkozások viszonyát. Ez magyarul annyit tesz, hogy vélhetően ahogy a kiskereskedelemben is próbálja szívatni a nagy, külföldi tulajdonú cégeket, így vélhetően a söriparban is elkezdi majd ugyanezt a kormány.

Lázár  úgy fogalmazott:

Érdemes az egész szabályozást megvizsgálni azután, ami az Igazi Csíki Sörrel történt, hogy egy kiszolgáltatott kis szereplőt “igyekszik eltaposni” egy multi.

Azt is mondta, hogy “ez a vita kevésbé a sörről, sokkal inkább magyarságunkról szól”, éppen ezért “a végsőkig elszánt” a küzdelemben. Lázár szerint az a kérdés, hogy “a magyar tulajdonban lévő kézműves manufaktúráknak milyen esélyük van az országban működő, a piacot uraló négy nagy sörgyárral szemben”. Ahogy az is probléma, hogy a vendéglősök szerinte “kiszolgáltatottak a nagy piaci szereplőknek”.

A Heineken és a székely kézműves sörnek bélyegzett, valójában azonban egy romániai magyar vállalkozó élelmes, nevezzük úgy, nemzetpolitikai marketinggel hódító ipari sörmárkája közötti balhét  itt foglaltuk össze részletesen . A történet rövid lényege, hogy a Heineken szerint az Igazi Csíki Sör az ő egyik márkájukat bitorolja, és ebben a bíróság is nekik adott igazat. Ám a magyar kormány ezt nem hajlandó elfogadni, és valamilyen, eddig nem kifejezetten világos okból nekirontott a Heinekennek.

Az ügy legutóbbi fordulójában Semjén Zsolt és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a vörös csillagja miatt próbálja betiltani a holland sört . Benyújtottak ugyanis egy törvényjavaslatot, ami betiltaná “az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítését”. Miután a Heineken márka jelképe az ötágú vörös csillag, ami Magyarországon kommunista önkényuralmi jelképnek minősül, így elsősorban őket érintené a törvény.

Forrás: index.hu

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

 • Dezső Németh

  A kurva anyádat, te fos geci tolvaj !…

 • Pingback: Lázár azt is megszabná, hogy milyen sört igyunk — a Heinekent már börtönnel fenyegetik | Minden Ami Német()

 • Nagy Izabella

  Mindent elmond e
  rről a kormányról,hogy magyarságtudatuhk mércéjévé a csiki sört tette.

 • János Dunai

  A HIVATASSZERÜEN RETTEGÖKNEK NEM ÁRTANA HOGY HAGY ÖRÜLJENEK AZTAN AZ EGYSEG MEGTEREMTÖDJÖN EZEK KIKIPOSAVAL A VALO VILAGBA BETENNI ES MINDEN JELKEPET ENGEDNI MINDEN FELVONULAST ENGEDNI VAGY AKKOR EGYET SEM ,MAR MINT FELVONULÁST ES A SZENT JOBB KÖRMENETET IS BETILTANI.DE SZOLASSZABADSÁG EGY KIJELÖLT HELYEN NON STOP MEHET.A MAGYAR ZASZLÓ KIVETELÉVEL MEG AZT RAKNAK MAGUKRA AMIT AKARNAK VAGY AZT IS?HA POZITIV ERTELEMBEN TESZI NEM KÖPKÖDI TÉPI ÉGETI,ELÉG HA MAGAT EGETI MINDENKI AZ MEG HAGY SZOLJON,VATTABAN NEM LEHET SÖT TILOS ELNI

 • “”amnézia.hu””

  Ekkora TÜLKÖS BARMOT nem hordott a föld a hátán, mint Lézer Jani !!!!!! . . . Szerencsérme , és ízlésemre. . . .a CSEH , “PILSNER URQUELL” sört imádom és naponta fogyasztom. . . . Nincs jobb ízharmóniával rendelkező sör!!!!! (szerintem ) Kellemesen kesernyés , selymes . . ., kellő alkohol fokkal spékelve!! Ők nagyon értik a dolgukat . . sör ügyben. Tudom ,drágább a magyar ( palackozott) söröknél , de annyival JOBB !!! . . is. . . . 😀 😀 😀

Pin It on Pinterest

Köszönjük, hogy elolvastad a cikket!

Kérjük oszd meg Te is, hogy mindenki olvashassa...Köszönjük