Lázár: “Kádár nem volt több egy köztörvényes gyilkosnál”

Nem az ügynök-, hanem a megrendelői lista nyilvánosságra hozatala a valódi kérdés, azokat kell megismerni, akik a gaztetteket, a megtorlást elrendelték és végrehajtották – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

Lázár János az Emlékpont “Kádár-huszárok és pártkatonák – Munkásőrök Hódmezővásárhelyen, 1957-1989” című kiállításának megnyitóján kifejtette: álvita folyik az ügynökkérdésről, 27 éve várat magára a megrendelők megismerése. “Nem árt tudni, kik voltak azok, akiknek a párttagság sem volt elég, hogy kivegyék a részüket a rendszerből” – fogalmazott, hozzátéve, hogy mindenkinek megadják majd a megszólalás lehetőségét.

Megjegyezte: tudja, hogy más volt a felelőssége annak, aki 1957 után lépett be a munkásőrségbe, mint annak, aki karriervágyból vagy megfelelési kényszerből, a hetvenes-nyolcvanas években csatlakozott a szervezethez. “Nem vendettát akarunk itt Hódmezővásárhelyen, hanem bocsánatkérést és a hibák beismerését. 1990 óta a Kádár-rendszer gaztetteiért Magyarországon senkit sem vontak felelősségre, senki sem került börtönbe. Egyre inkább elmosódnak a határok gyilkos és hős között” – jelentette ki a miniszter. Lázár János azt mondta: Kádár Jánost Szent István és Mátyás király után az egyik legjelentősebb történelmi személyiségnek tartják az emberek, holott “Kádár nem volt több egy köztörvényes gyilkosnál”.

(Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

 • Aniko Dóra

  Ez egy “kicsit” erős!

 • Dezső Németh

  Menj te a jó kurva anyádba, te szarházi geci tolvaj !…

  • Géza Kresz

   igaz

 • Pingback: Lázár: “Kádár nem volt több egy köztörvényes gyilkosnál” | Minden Ami Német()

 • István Szent

  Lázár valamit nagyon tudhat….. a harmadik orbánkormányzás ideje alatt is számtalanszor utasították már el az ügynöklista nyilvánosságra hozását! Vagy az van, hogy nagyon érintettek a fideszes honatyák, vagy maga Orbán a hunyó! Annyi de annyi dokumentumot semmisítettek már meg a régi rendszer beépített ügynökeiről, hogy lassan már nem lesz mit nyilvánosságra hozni, ez pedig keményen bizonyítaná az érintettségüket. Viszont azt nem tudhatják, és ezért is rettegnek, hogy az orosz titkosszolgálatnál milyen anyagok lehetnek.

  • Hoffmann Béla

   Mit gondolsz mit toltak az orra alá, hogy villámsebesen aláírta a Paks2 szerződést.

  • Gyula Papp

   Aniko asszony faterja is az volt!

 • dekimi

  Az a helyzet,hogy Kádár alatt nem vett egy vezető sem 100 milliós lakást a 10 éves fiának,mint Lázár.A lába nyomát nem csókolhatnád meg te szarházi!!

 • agnes losonczi

  Lázár mindig is vérbunkó fideszpinokkió volt.

 • Károly Daroczy

  Hát pedig csak “elszámoltatott” … amit majd a Jobbiknak is meg kell tennie veletek szemben.
  Én se hagynám meg az életeteket… nem csak élve, de még holtan is kártékonyak vagyok…

 • Zsuzsa Rauscher

  A fidesz tagjai meg köztörvényes tolvajok

 • Kálmán Karch

  Ez az idióta orbáncsicska újabb ellenséget talált, hogy az ügynöklista soha ne kerüljön nyilvánosságra. Egyikük se léphet Kádár nyomába, akkor milyen jogon nevezi köztörvényes gyilkosnak. A csutkai putriszökevény nevéhez is sok ember halála kapcsolható, mégse nevezi gyilkosnak.

  • Gyula Papp

   pedig egy tömeggylkos! kb. Milosevics szint

 • Csaba Horváth

  többmilliárd a cégében ennek a mocskos tolvajnak uniós-lopás.

 • Nagy Ferencné

  Lehet, hogy gyilkossággal vádolják most, semmivel sem volt rosszabb, mint mások abban az időben! Az viszont biztos, hogy nem lopta a közös vagyont, úgy, mint ti kedves Lázár János teszitek. Ez már sokkal rosszabb, mert nagyon sok halálos áldozata van az ügyködéseteknek, akik nem jutnak időben orvosi ellátáshoz, nem tudnak befűteni és megfagynaka saját lakásukban, ha éppen nem veszítették azt el, és hajléktalanná váltak. Persze föl lehet sorolni a “véletlen” ifarktusban meghalt ismert üzletember “halálát, Veisz Tamás “öngyilkosságát a rendőrautóban, stb. Jó lenne,ha már leállnátok, mert a népnek nagyon elege van abból, amit tesztek, nem sokáig tudják már tűrtőztetni magukat!

  • sztiv

   A polgári demokrácia alapvetőségei között nem szerepel a vagyoni egyenlőség. Sok más viszont igen. Például az, hogy saját döntéseid alapján élhetsz jómódban de lehetsz hajléktalan is.

 • János Gyufa

  ti/nem véletlen a kis betű/ meg rablók vagytok bazd meg!!!

 • Zengei László

  Mondja mindezt a fácángyilkos.

 • Vilmos István Koszper

  “Kádár nem volt több egy köztörvényes gyilkosnál”
  Szemantika! Mit jelent a köztörvényes? Hogy nem politikai indíttatású. Ugye, ez nem így volt?

 • Kovács L. István

  Te ostoba Lázár, igaz sok embert kivégeztek politikaiként, elítélendő! De van egy kis baj a gondolat meneteddel. Ugye a szovjet hatalom kényszerítette bele Kádárt, mert nyugaton nem fogadták be az országot. Az a korszak lezárult. És most ti merre is tartotok, Putyin miért tudta, tudja zsebre tenni az egész kormányt, és az ő hatalma nem az ellenfelek legyilkolásán nyugszik? Tehát Kádárt nem fölmentve, de nektek tükröt tartva kérdezem: hogy is van ez???? A rablásaitokról már nem is szólok, meg a törvénytelenül alkotott törvényeitekről! És ti szapuljátok Sorost kik tanultak a Soros pénzéből, lenne e diplomátok nélküle???

 • Judit

  Ha azt vesszük ti is azok vagytok.( politikai elit) Mennyi ember halt meg a frank hiteletek véget,és még mennyi fog,a kilakoltatás végett.Mennyi család megy tönkre mert kénytelen külföldre menni dolgozni hogy megéljen a családja,és tudja fizetni azt amit kell.Igaz Kádár puskával végeztette el a munkát,de ti csendben alattomos módon teszitek.Vér akkor is ragadt a kezetekhez amit soha nem tudtok lemosni

  • Dezső Németh

   A “végett” helyett itt a “miatt” a helyes kifejezés. Bocsika !… ( Nem ” érdekében”, hanem “okán”, vagy
   ” következtében” … )

   • Judit

    Okos tojás.Ne oktasson,tudja vannak olyan helyek ebben a pici országban is ahol másként beszélnek.

   • Dezső Németh

    Tudom. Ahol le”okos tojásozzák” a jószándékú segítőket hülye kurvák, akik a pofájukat sem merik vállalni …

   • Judit

    Na az ilyen neveletlen és modortalan emberek miatt is tartunk ott ahol tartunk.A hülye kurvák kifejezést meg kikérem magamnak, főleg úgy hogy nem is tudja hogy ki vagyok.Lehet hogy az ön családjában akad,akadt hülye kurva,de Én három gyermekes anya vagyok,amire büszke vagyok. Ilyen ember mint ön (direkt kicsi ö) nem nevezhető rendes embernek. Én ezzel be is fejeztem a társalgást,mivel többet válaszra sem méltatom.Ez legyen életében a legnagyobb öröm.

 • Miklós Rembeczky

  -Oké elismerem – sok ember meghalt- Akkoriban Magyarország lakossága 10- és fél millió- kivégeztek – börtönbe csuktak kb 500- talán 1000 embert – Arányok !!!!!?,- Csak, hogy az élet minőség- megélhetés,stb,stb, nem volt annyira kiszámithatatla,- és valahogyan kicsit vidámabban éltünk!- Minden tisztelet az akkoriban “elnyomott”- kivégzett ,- börtönbe csukott embereknek ,- és hozzátartozóinak ! -Ez egy magán vélemény – én akkoriban gyerek- fiatal felnőtt voltam -és nem nagyon éreztem ezt az úgy nevezett “elnyomást ” holott még pártag sem voltam , de még a felmenőim se )-Nem kell már állandóan szapulgatni szidni azt a rendszert ,sokan vagyunk akik -szép emlékekkel vagyunk megáldva !!

  • Gyula Papp

   osztom a véleményed

  • sztiv

   Nem véletlenül hívták Magyarországot a legvidámabb barakknak… Ezzel együtt is kicsit bonyolultabb és tragikusabb a történet amit nem lehet Lázárhoz hasonlóan leegyszerűsített jelzős szerkezetekkel elintézni. Kádárt nem csak 56-ért terheli felelősség. Kezdettől tagja volt a szovjetek által hatalomra juttatott vezetői struktúrának ami a Rákosi nevével jelzett korban Kádár hatékony közreműködésével egész társadalmi csoportokat takarított el, olyanokat akik nem fértek bele saját ideológiailag meghatározott képükbe és akiket ezért ellenségként tételeztek (nagy és középpolgárság, kis és középparasztság, gyakorlatilag mindenkit akinek valamilyen vagyona volt). 89-90-ben olyan fordulatot vett a társadalmi fejlődés (polgári demokrácia) amihez pont a korábban elűzött és kiirtott rétegre lett volna szükség. Mivel nincs de szükséges, újra meg kell teremteni ezeket a társadalmi csoportokat. Sajnos nem egyszerű mert egy gázszerelő vagy tsz könyvelő attól, hogy teletömik a zsebét még nem lesz felelősséggel gondolkodó polgár (legfeljebb felkapaszkodott újgazdag).

 • Hatalák Antal

  Az a szitu, hogy pont az ilyeneket tudta kordában tartani mint ez a Lázár!
  Sajnos a macska végleg elment, az egerek meg bátran cincognak!

 • János Hannl