MAGYAR VIRTUSRA EURÓPAI VÁLASZ

A magyar menekültügyi szabályozás öt ponton már biztosan sérti az európai szabályokat. Szokás szerint Lázár a csütörtöki kinyilatkoztatásán, még, mint lehetséges konfliktusról az unióval, beszélt a problémafelvetésről. Haza ez is jó lesz – gondolhatta, de mint oly sokszor, most sem számolt azzal a ténnyel, hogy a világhálónak köszönhetően – ha akarják, ha nem – a globalizáció működik, és amíg le nem kötik az országot a világhálóról, ez így is marad.

Bár ez már Kádárnak sem jött be, minden tiltása ellenére akkor is a Szabad Európát hallgatta, aki csak tehette.

Szóval Lázár úgy beszélt „újabb valószínűsíthető vitáról az EU-val,” hogy közben Brüsszel már rég elküldte kifogásait a menekültügyi szabályozással kapcsolatban. A miniszter kettős mércének nevezte, hogy Ausztria az uniós jogra fittyet hányva uniós polgárokat ellenőriz, míg Magyarország csak próbálja betartani a schengeni szabályokat, mégis támadják.

A Bruxinfo értesülése szerint az Európai Bizottság a megerősített jogi határzár életbe lépése után pár nappal elküldte arról kifogásait a magyar kormánynak. Az EU bel- és migrációs politikáért felelős biztosa összesen öt aggályt jelzett a szigorítással kapcsolatban. Frans Timmermans első alelnök kilátásba helyezte, hogy a testület

„lépni fog, ha nem lát rövid időn belül pozitív elmozdulást.”

Az Európai Bizottság öt konkrét észrevételt tett:

„A menekültügyi eljáráshoz való hatékony hozzáférés hiánya;

A határon lefolytatott eljárás hatályának jogellenes kiterjesztése;

Eljárási garanciák hiánya a fogva tartás (őrizet) során;

Az uniós szabályok be nem tartása a befogadási feltételek tekintetében;

A hatékony jogorvoslathoz való jog hiánya.”

Brüsszel a magyar törvény áttekintése alapján úgy látja, a fent említett öt kérdés ütközik az uniós szabályokkal. A Bizottság kifogásaira a magyar kormányfő is számított.

„Kétségtelenül átléptünk vele egy tabut, olyan döntést hoztunk, amilyet még senki”

– büszkélkedett akkor Orbán, és azt hitte, hogy nagyon tökös volt, meghurcolva ezzel mindannyiunkat tévképzete lejtőjén.

  • Bódi József

    Hazudnak ezek a nap minden percében. Sokszor önmagukat cáfolva is….

  • János Dunai

    orbannak menni kell de aki nem tartja a nulla bevandorlást a suket hablanyos hatulrol mellbe “visszafogadast”!!??mit vissza ?ki kérte hogy engedjuk öket folyamatosan.?na az majd rendezi öket de vissza is nem rajtunk keresztül.mert a vissza az uniobol kibaszast jelenti.a 98%-ot meg börtönbe valahol berelt afrikai banyaba az importörökkel együtt.ha gecit kibasszuk mert kifogjuk nehogy azt higgye valaki hogy ö jön röhögve beulve lepatkányozva a magyarokat.vagy forradalom de akkor az osszes 27 éves mocsok megy a sullyesztöbe vagy ha valamilyen csoda folytan megszerezné a többseget a többség akkor meg ugyis mi lázadunk de nem turogomboccal.nem mert orban kell hanem rosszabb nem kell.a rosszabb összetevöje a patkányhorda beengedese,javaslom a teljes vallastalanitast amugy.de arab néger afgan delazsiai egyebek nem kell!!

  • TENGERPICI

    Az uniós egyezmények, határokra vonatkozó belépés és kilépés, valamint az ENSZ egyezmény, a menekültekre vonatkozóan, aligha ismeri a szerző, az idevonatkozó szabályokat! Csupán csak a sok közül egyet említhetne, hogy melyik uniós egyezmény, vagy nemzetközi szerződés mondja ki pontosan, hogy az unió, mikor és milyen módon szólhat bele, a tagállamának a belügyeibe? Na ezt kellene először tisztázni. Ugyan is ilyen egyezmény és törvény nincs az unióban! De az ENSZ egyezményben sem! Akkor meg, honnan veszi a szerző, ezt az észveszejtő agyilag buggyant népbutító baromságot? Nagyon kíváncsi lennék, arra a törvényre, amire hivatkozik a szerző! TENGERPICI 2017.04.23.