Zárójel

Nyomást gyakorolna a kormány Juhász Péterék füttykoncertje ellen

A rendőrség nem engedélyezte az Együtt március 15-re, Orbán Viktor Magyar Nemzeti Múzeumnál tartott beszédére tervezett kifütyülő demonstrációját. – írja a nepszava.hu. A hatóságok személyesen is felkeresték a párt irodáját, hogy közöljék: a tervezett síposztó pontokat sem engedélyezik – számolt be Juhász Péter a Facebookon.  

Az indok szerint a standok akadályoznak egy bejelentett rendezvényt. Az Együtt elnöke ismertette: három ilyen pontot nem engedélyezett a rendőrség, ezért most hatot fog bejelenteni, ha azokat is betiltják, akkor tizenkettőt, “ha kell minden egyes sípolót bejelentünk” – jelentette ki az Együtt elnöke.

 

Orbánék meg akarják akadályozni, hogy kifütyüljük.
Erről egy törvénytelen határozatot is hozattak a rendőrséggel.

Szabályosan bejelentettük a síposztást. Ezt betiltották, pedig nem tehetik meg a törvények szerint. A törvény ugyanis azt mondja, hogy csak és kizárólag akkor tiltható be gyülekezés, ha az a közlekedést vagy a népképviseleti szervek működését akadályozza.
Márpedig mi nem akadályozzuk egyiket sem.

Orbánnak adunk visszajelzést, mert nincs á más módunk.
Azt követeljük tőle, hogy tartson nyilvános közmeghallgatást, ahol bárki elmondhatja a véleményét neki. Végülis ez március 15-e üzenete a magyaroknak.

Mi ott leszünk, legyél te is ott, fütyülj, sípolj, dudálj, kiabálj! Jusson el a hangunk Orbánhoz!

Oszd meg, legyünk többen, mint Orbán statisztái!

Forrás: nepszava.hu

Kép: MTI Fotó: Mohai Balázs
1 hozzászólás

Ne tartsd magadban, szólj hozzá: