ORBÁN MEGY? VAGY MARAD? -“RÁNTOTTÁBÓL NEM LEHET TOJÁST KÉSZÍTENI. “

Lassan az Európai Uniónál is betelni látszik az a bizonyos pohár. A bizottság ma megvitatta a Magyarországgal kapcsolatos aggályokat, ezt követően Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, hosszan beszélt arról, mire jutottak.

Frans Timmermans. Fotó: AFP / EMMANUEL DUNAND

Mostanában sokszor éreztük úgy, hogy a közösség lassú, nem figyel, tőle Orbán csinálhat, amit akar, néhány enyhe ejnye-bejnye és minden megy tovább. A nagy engedékenységnek ma alighanem vége szakadt, nem tudni, hogy a CEU, vagy a civileket üldöző törvény, esetleg a kettő közös hatására, de az Európai Bizottság bekeményít.

Eddig nem látott őszinteséggel és szigorral beszélt a bizottság első alelnöke is, kifejtette, itt az ideje, hogy a magyar vezetés, élén Orbán Viktorral eldöntse, mit akar. A magyar kormány mostanában folyamatosan megkérdőjelezi a legfontosabb európai értékeket, többek között az alapszerződés második cikkelyét is, amely pedig az emberi méltóság, a demokrácia és a jogállamiság kérdéskörét is szabályozza.

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy április végén politikai vitára hívják Orbán Viktort,  hiszen – ahogy Timmermans megjegyezte – Orbán alig néhány hete aláírta ugyan a Római nyilatkozatot, ám azóta is az ellen dolgozik.

A bizottság igazából alighanem arra kíváncsi, hogy Magyarország az EU tagja akar-e maradni.

Arra a kérdésre, hogy igaza lehet-e Orbánnak, amikor arról beszél, hogy például menekült-ügyben is Európában előbb-utóbb mindenki az ő nézeteit fogja vallani, a biztos tömören csak ennyit válaszolt:

“rántottából nem lehet tojást készíteni. “

A magyar kormány hivatalos válasza sem késett soká:

“Brüsszel a bevándorlás miatt támadja Magyarországot, az Európai Bizottság megpróbálja nyomás alá helyezni az országot, “kikényszeríteni” a kötelező kvóta elfogadását és a határzár felszámolását.”

mondta  Kovács Zoltán kormányszóvivő a kormány.hu-n.

A tanács Magyarországot megregulázni szándékozó döntése hírére a másik illiberális ország, Lengyelország már Orbán mellé is állt.

“Lengyelország sokszor hangsúlyozta, hogy nem egyezik bele az ilyen típusú zsarolásokba az EB részéről”

jelentette ki Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter.

 • Gábor Héder

  Orbán bátor ugrása a fasiszta értékek felé! Mehet egy gettóba tanulmányútra! Élvezheti a saját bőrén az illiberális baromságát! Nélkülünk!!!

 • Károly Szabó

  Milyen fasiszta értékek.A haza védelme soha nem volt fasiszta ..A migránsok kontrol nélküli beengedése ?Az lenne a haza védelmének elárulása.Természetesen az Unio bizottsága nem örül ennek. Mert amit az egyes országok a migránsok szabad kontrol nélküli beengedésével tönkretették az országuk biztonságát Addig Orbán bebizonyította ,hogy baromság volt mert meglehet védeni a határokat.Most a baromságuk árát velünk szeretnék megfizettetni ,azzal,hogy Átküldenénk hozzánk az alul művelt és a számukra problémát okozó embereket.Az politika alapítványok meg igenis számoljanak be arról melyik külföldi országból kapják a pénzt és mennyit,Ha nem simliznek nyugodtan be lehet mutatni .Amit a fidesz rosszul csinált , az az hogy nem a szó szerinti Amerikai Rájuk vonatkozó törvényt akarja alkalmazni ,hanem annak egy enyhített rajta.Bármennyire is tüntetnek ,de a szigorúbb változatot kellene elfogadni amit a demokratikus Amerika ezekre az alapítványokra alkalmaz!

  • Pál Ambrus

   Orbi a honpolgárokkal szemben a leginkább fasisztább,-megtudnád ha bérből és munkábol élnél,vagy ha alkalmaznák rád a megsemmisítő rokkant törvényeiket ! Amíg nem érint egyik sem addig csak félni tudsz a kreált veszélyektől ! Az igazi veszély amit a magyarokkal művel ez a “geci” banda !

   • Károly Szabó

    Tudom mert nyugdíjból élek .Száz alatt van!Az igényszintem ehhez mérem .akkor sem értem a fasiszta megnevezést.Vagy máshogy értelmezzük a fasiszta szót?

  • Tibur Frank

   Te el is hiszed amit mondassz? Jártál már a lajtán túl? Láttál eg no-go zónát közelről? Tudod-e, hogy németországban a bolti lopás azonnali kitoloncolást jelent egy migránsnak, akárhogy áll a bírálat? Amit gorbán csinál, az magyarország esélyeinek a teljes eljátszása!!! Amennyi EU pénz bement az országba annyiból a németek ’45 után rendberakták az országukat!!! Én itt élek (hála gorbánnak), és nem látom a gazdasági hanyatlást, vagy az elharapózott migránsbűnözést!!! Pedig még gen sokszínűba városunk, és nem is pici. De az arab kerületben a legjobb a gyros ezt tanusíthatom, és még sosem haltam bele!!!

   • Károly Szabó

    További kellemes zónázást.Tudod ,hogy nem működik a kitoloncolás ,az utolsó merénylőt is már két éve kitoloncolták és mégis Svédbe maradt Senki nem akarja visszavenni őket! azért akarják a nyakunkra hozni ,Mi az ezredrészét se kapjtuk meg annak a pénznek amit a németek megkaptak ,plusz azután elővehették a saját pénzüket a bankokból.Ami nem volt kevés .Nálunk az unios pénzek nagy részét is a külföldről befektető multik kapják.,nem véletlenül szavazták meg nekünk!