Zárójel

PIZZAFUTÁR, ÁLLAMFŐ, ÁPOLÓNŐ, PARLAMENTI KÉPVISELŐ. MI KELL MÉG?

Úgy véljük, nem hiába “nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára”, tanultak tőle a sógorok, ha mást nem is, az uralkodók állandó, kicsit talán álszerény vágyát “egynek lenni a sokak közül”. Nagy megtiszteltetés ért a napokban néhány pizzaimádó osztrák családot, rendelésüket nem más hozta házhoz, mint maga a kancellár, Christian Kern.

A különleges futármunkát  Kern és pártja – az SPÖ – is azzal indokolta, hogy így akartak még közelebb kerülni a választókhoz, mert hisznek a közvetlen kapcsolat felszabadító erejében.

A futárkordásról készült, természetesen erősen propaganda-szagú videó a kancellár Facebook oldalán tűnt fel.  A vágások itt-ott slendriánra sikeredtek, egy család például legalább háromszor rendelte házhoz a pizzát, vagy csak alul forgatott a stáb és kevés volt a nyersanyag, de tény, hogy ők időben eltolva ugyan, de többször is feltűnnek a képeken.

Christian Ker elérte a célját és megtudta, mit várnak el a politikától az osztrák választók. Tegyük azért hozzá: nagy baj lenne, ha egy pártnak így kellene megtudni a tutit.

A kancellár – ahogy az ilyen bugyuta  propaganda videókon kell – sokat nevet, és általában is hozza a maga valóban szimpatikus formáját. A családok, akárcsak a pizzéria személyzete, minden elfogultság nélkül, mint egyet “maguk közül”m úgy kezelik a szociáldemokraták vezető politikusát, az Osztrák állam fejét. A videót látva az embernek az az érzése támad, hogy abban a bécsi  kerületben alighanem csak nagyon ismert celebet vesznek fel pizzafutárnak, hiszen az embereknek szinte a szemük se rebben.

Kanzlerpizza

1 Pizzeria ? 1 versteckte Kamera ? 1 Pizzabote ?Erfahre mehr: www.spoe.at/wasbewegtdich

Közzétette: Christian Kern – 2017. április 19.

Miért éppen ezen a téren – ha már az életszínvonal területén nem megy – ne előzte volna be az osztrák kancellárt a magyar Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, hiszen ő is csinált hasonlót.  A magyar képviselő azonban valódi munkával igyekezett felmérni, nem a családok, hanem a magyar egészségügyi dolgozók helyzetét. A párbeszéd politikusa önként vállalt munkája közben  kicsit kevesebb optimizmust sugárzó vidám pillanatot élhetett át, mint osztrák politikus társa.

OLVASTAD MÁR?   Mérje meg, mennyi élelmiszer végzi a szemetesében! Lehet, hogy csodálkozni fogSzólj hozzá