Zárójel

Takarékos Nemzeti Konzultáció

Lehet hegyezni a plajbászt, mert a Demokratikus Koalíció – tervei szerint – a közeljövőben 97 településen gyűjt aláírásokat különböző, az ott-lakókat hátrányosan érintő, zavaró, mindennapi életüket ellehetetlenítő ügyben. 

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke arra a gyurcsányi ígéretre hivatkozva hirdette meg akciójukat, amit a pártelnök a tisztújító kongresszuson dobott be a köztudatba.

Az aláírásgyűjtő íveken szereplő kérdésekkel és válaszokkal minden esetben a helyi problémákra akarnak kielégítő válaszlépést kicsikarni a kormánytól. A fő vonulat az egészségügy siralmas helyzete lesz, mert ez mindenhol drámai gondot jelent azoknak, akik kénytelenek igénybe venni a szolgáltatásnak alig nevezhető valamit.

Pécsett például azért indul aláírásgyűjtés, hogy ne vegyen igénybe több hetet a sorbaállás egy egyszerű vérvételért, míg Kecskeméten ingyenes buszjáratot szeretnének kijárni a szakrendelő és a kórház között. Berettyóújfalun a háziorvosi rendelőt, Budapesten pedig a Péterfy Sándor utcai kórházat szeretnék felújíttatni.

A DK akciója nyár végéig tart, hogy a kellő számban összegyűlő aláírással  hatékonyan tudjanak nyomást gyakorolni fideszes politikustársaikra. Ezt ők sem vehetik rossz néven, hiszen nemrég főnökük, Orbán Viktor is hasonló érvekkel kardoskodott az adóforintjainkból milliárdokat felemésztő, ám végül balul elsült népszavazás miértje mellett.

 
2 hozzászólás

  • Remélem a DK is felveszi a kérdései közé a Habony féle ingyenes újság nálunk mért kerül kifizetésre?vagy azért kaptuk a fejlesztésre a pénzt,hogy abból finanszírozzuk aprímás ismeretlen barátját?.Igaz a JOBBIk már gyűjti az aláírásokat,de annyira elbújtak,hogy nem találom őket.