Zárójel

Újabb olimpia ellenes népszavazási kezdeményezést nyújtottak be

A kezdeményező fiatalok úgy vélik, hogy jobb helye is van azoknak az adóforintoknak.

A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv az Olimpiai Park helyszíncsoportban található olimpiai faluról (jobbról), amelyet a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségébe terveznek, és az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszíne lesz. Előtérben öt edzőcsarnok, balról a kör alakú ideiglenes teniszcsarnok, mögötte teniszpályák és mellette egy multifunkcionális csarnok, a vívás és a kézilabda sportágak versenyeihez. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről. MTI Fotó
Aktuális látványterv az Olimpiai Park helyszíncsoportban található olimpiai faluról MTI Fotó

(S milyen igazuk van, gondoljanak csak a gyermekszegénységre, az egészségügy helyzetére, az közoktatás szétforgácsolására, az országot elhagyó fiatalokra, a munkanélküliségre, stb. – a szerk.)

 Népszavazást kezdeményez a fiatalokból álló, újonnan a nyilvánosság elé lépett Momentum Mozgalom annak érdekében, hogy a fővárosi önkormányzat vonja vissza a 2024-es olimpiára vonatkozó pályázatot. Felhívásukban azzal érvelnek, hogy az adóforintokat ennél fontosabb ügyekre kell fordítani.

A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv az Olimpiai Park helyszíncsoportban található Olimpiai Atlétikai Stadionról, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében van, és az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszíne lesz. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről. MTI Fotó
Aktuális látványterv az Olimpiai Park helyszíncsoportban található Olimpiai Atlétikai Stadionról, MTI Fotó

Mint ahogyan azt a 24.hu megírta, a Fővárosi Választási Bizottság már hitelesítette a kérdésüket, a népszavazás kiírásához 138 ezer aláírást kell összegyűjteni a budapestiektől. A szervezet aláírásgyűjtő aktivistákat is toboroz.

A fiatalok közleményükben úgy fogalmaztak:

„Szurkoljunk együtt olimpikonjainknak, de a pénzt inkább költsük közös jövőnkre!”

K. Toók László

OLVASTAD MÁR?   Angliai magyarok figyelem! Új magyar konzulátus nyílhat Manchesterben8 hozzászólás

  • Nem fogják hagyni, mert a lakosság többsége nem támogatja !

  • Szerintem, hagyni kéne ezt a sok eszementet, had rendezzenek olimpiát Magyarorsazágon,, de a támogatók adják össze a pénzt rá, vagy legalább valamennyi pénzel, (persze nem 100 ft, – tal) járuljanak hozzá.. Hogy arányos legyen az elosztás, mondjuk a nyugdíjasok 2 havi nyugdíjukkal, a keresők 3,5 havi keresetükkel. Az olimpikonok, a kapott olimpiai díjukkal. HA nyereséges lesz osszák szét a nyereséget, de ha veszteséges lenne, ( az is lesz) akkor egyetemlegesen fizessék a kárt. Ezek mellet a feltételek mellett azonnal befogná a pofáját a sok felelőtlen
    kibic.

  • Orbán …amerikaielnök beiktatási ceremónián való mellőzése is jelzi,hogy mennyien támogatnák a magyar rendezést…USA-val szemben,nemzetközi téren.

  • Ne legyen olimpia,jöjjenek a bevándorlók,éljen Soros Gyuri nem kell ebbe az országba semmi csak bukjon az egész rendszer,húzzon a francba Orbán Viktor és az egész büdös kurmány!Éljen Fletó,Vona és az anarchia!

  • Miért tán nem ért velem egyet?Hát hiszen itt minden”jóérzésű,okos ember”erre vágyik.Vagy mégsem?Ezek a lehetséges mostani alternatívák.Vagy?Egyéb?